2012-10-20 23:15 #0 av: Jeriksson

Här kan du läsa om olika sorters spelformer

De finns många olika spelformer inom paintball och när man spelar för skojjs skull blir det lätt så att man hittar på ett eget spel eller gör en liten ändring på en annan typ. Men de tre vanligaste spelformerna är:

  • Capture the flag ( Flaggspel ) är en spelform som består av två lag med en varsin flagga i sin bas, sedan gäller det att springa till motståndarnas bas och ta deras flagga och sedan ta den med sig till sin egen bas, om man blir träffas med flaggan i handen så släpper man den på marken så nästa person kan komma och hämta den. Blir man träffad är man ute.                  
  • Eliminering är som det låter, det går ut på att lagen ska skjuta ut motståndarlaget innan det egna laget blir utskjutet, det lag som har spelare kvar när alla motståndare är utskjutna vinner. Kan bestå av flera lag.
  • Respawn innebär att man kan fortsätta spela även om man blivit skjuten, när man blivit träffad går man ändra tillbaka till sin bas eller en gemensam zon där man sedan får gå ut igen efter en viss tid. En variant finns där en dommare räknar ihop hur många som totalt blivit tagna från varje lag när tiden är ute eller när ett av lagen uppnåt exempel 20 "kills".

 

Ni får gärna dela med er av era spelformer och förklara hur de går till! :)

/Jeriksson