Historia

Historian bakom Paintballen

2012-10-18 19:54 #0 av: Jeriksson

Här kan du läsa hur paintballen kom till

De första paintball markörerna tillverkades av företaget Nelson Paint Company någon gång under 1950-talet för skogsindustrin i Canada, där den användes som ett hjälpmedel för skogshuggarna att kunna markera träd från distans, dessa hjälpmedel kallades för Markörer och såg ungefär ut som ett vapen. Och lite emellanåt missbrukades detta hjälpmedel genom att skogshuggarna jagade och sköt varandra lekfullt med dessa "vapen". den användes även av boskapsfösare för att markera kor med.

År 1976 satt de två vännerna Bob Gurnsey och Charles Gaines och pratade om en resa till Afrika som Gaines nyligen gjort där han bland annat hade jagat buffel vilket han tyckte var ytterst spännande. Han beskrev adrealinkicken på ett sådant lockande sätt att det inte dröjde länge innan de båda började komma på idéer till en lek där man skulle förfölja, jaga och skjuta varandra med dessa markörer.                           Den 27 Juni år 1981 startades den första paintball matchen i historien, Markörerna de använde var modellen Nelspot 007 och var tillverkade av Nelson Paint Company. Spelet gick ut på att tolt personer tävlade mot varandra och skulle ta och plantera en flagga någonstans på en markerad plats i en skog, detta spelet döptes till Capture the flag och spelas än idag.

Mvh. Johan

Följ mig gärna på Instagram --> Jerikssons

Sajtvärd för Paintball iFokus

Kolla gärna in och svara på Dagens Kluringar & Dagens quizar och testa dina kunskaper!! Skrattande

Anmäl
2012-10-24 16:35 #1 av: kalle 1337

så det är alltså dom man ska tacka för den här sporten Flört

Anmäl
2012-10-24 17:11 #2 av: Jeriksson

Haha precis ;)

Mvh. Johan

Följ mig gärna på Instagram --> Jerikssons

Sajtvärd för Paintball iFokus

Kolla gärna in och svara på Dagens Kluringar & Dagens quizar och testa dina kunskaper!! Skrattande

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.